Beide hebben ze een PhD in Biologie—Charlène is gespecialiseerd in Reproductieve Biologie, terwijl Stéphanies expertise ligt in Virologie en de voortplanting van paarden. Vijf jaar geleden begonnen ze samen hun avontuur bij IMV Technologies in de afdeling Onderzoek & Ontwikkeling (R&D). Tegenwoordig leidt Stéphanie projecten binnen R&D, terwijl Charlène deel uitmaakt van het Field Application-team en nauw samenwerkt met het commerciële team van IMV. Samen zorgen ze voor innovatie en garanderen ze dat onze producten en processen de beste ervaring bieden aan onze klanten! 

‘We hebben allebei veel ervaring met sperma-analyse en de voortplanting van paarden, runderen, varkens en verschillende andere diersoorten,’ vertelt Stéphanie. ‘Bij IMV ontwikkelen we innovatieve, hoogwaardige producten, en ondersteunen we klanten bij het gebruik ervan en de integratie in hun processen. We zijn aanwezig in het veld om klanten te ondersteunen en producten te valideren onder realistische omstandigheden. Om de hoge kwaliteit te waarborgen, volgen we een streng validatieproces in het veld.’

Hoe innovatieve producten worden ontwikkeld en gevalideerd in het veld 

Stéphanie is voornamelijk betrokken bij de eerste fases van productontwikkeling. Ze verzamelt input van de marketingafdeling of bedenkt ideeën op basis van klantfeedback. Vervolgens gaat ze aan de slag met het creëren van een nieuw product. 

‘R&D is net als koken of bakken. Om een nieuw cakerecept te maken (bijv. een medium voor de bewaring van sperma), kunnen we gebruikmaken van bestaande recepten (bijv. wetenschappelijke studies in tijdschriften) of helemaal opnieuw beginnen. Vervolgens verbeteren we deze recepten door ingrediënten, hun eigenschappen en hoeveelheden aan te passen of toe te voegen. Dit doen we niet altijd alleen. We werken ook samen met onderzoeksinstituten om nog innovatievere producten te ontwikkelen,’ legt Charlène uit. 

Als R&D-projectmanager brengt Stéphanie mensen van verschillende afdelingen binnen IMV Technologies samen, zoals marketing, R&D, supply chain, productie en verkoop. Dit vormt een projectteam. Ze werken samen aan de ontwikkeling van een nieuw idee (bijvoorbeeld: een nieuw medium voor de bewaring van sperma) totdat er een prototype is. Zodra deze er is, worden veldproeven opgezet met het Field Application team en partnerklanten. 

‘We zetten veldvalidatietesten op met onze partnerklanten en volgen deze nauwkeurig om het product onder echte gebruiksomstandigheden te testen,’ legt Charlène uit. ‘Zodra een protocol is opgesteld voeren we de testen uit, verzamelen we de gegevens, analyseren we deze en gebruiken we de resultaten voor wetenschappelijke artikelen of voor onze marketing zoals folders.’

Ondersteuning in het veld 

Soms hebben klanten problemen met een product of proces. In zulke gevallen bezoekt het Field Application-team, soms met ondersteuning van de R&D-afdeling, de klant om hulp te bieden, het probleem te identificeren en de oorzaak te achterhalen. 

Het probleem kan te maken hebben met onjuist gebruik van het product, geen goede integratie in het proces, omgevingsfactoren die de gebruiksomstandigheden beïnvloeden, gebrek aan training van medewerkers, enzovoort. 

Stéphanie en Charlène bezoeken Nederland! 

Onder leiding van onze collega Corine, zullen Stéphanie en Charlène op 30 en 31 oktober 2024 Nederland bezoeken. Ze ontmoeten een aantal van onze klanten uit de paardenbranche. Tijdens hun bezoek hopen ze inspiratie op te doen en te ontdekken hoe voortplantingsmethoden verschillen tussen landen en binnen Nederland. Daarnaast verkennen ze graag op welke verschillende nieuwe manieren producten kunnen worden ingezet. Ze zijn vooral benieuwd naar nieuwe inzichten en ideeën voor toekomstige productontwikkelingen!

« Terug naar nieuwsoverzicht